Przepisy ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych określają szczególne zasady opodatkowania dywidend, w tym obowiązek pobierania podatku od dywidend przez płatników, czyli spółki wypłacające dywidendy. Powoduje to, że na spółkach tych ciąży szereg obowiązków podatkowych związanych z wypłacaniem dywidend. W opracowaniu przedstawiamy, jak płatnicy powinni rozliczyć podatkowo wypłatę dywidendy i jak...
"Od 18 października wszyscy, którzy obawiali się, że mogą odziedziczyć dług zamiast wartościowego spadku, odetchną z ulgą. Nowe przepisy uchronią ich przed spłacaniem cudzych zobowiązań! Poradnik omawia bardzo ważne zagadnienia m.in. z zakresu otrzymywania spadków, wprowadzenia instytucji wykazu inwentarza oraz załatwiania przed jednym sądem spraw związanych z nabyciem spadku w różnych państwach UE....
Publikacja „ E-zwolnienia i zasiłki ” zawiera opis najnowszych zmian w przepisach dotyczących zasiłków z ZUS. Zmiany te wejdą w życie od lipca 2015 r. i od 1 stycznia 2016 r.
Z naszej publikacji dowiesz się m.in. jak zmienią się :
zasady wydawania zwolnień lekarskich tzw. e-zwolnienia,
sposób obliczania podstawy wymiaru zasiłków,
katalog osób uprawnionych do zasiłku macierzyńskiego,...
Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla regionu Podlasia. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw, które przygotowywało wiele pokoleń Polaków z tego regionu. Stanowią one część jego historii i kultury. Poznacie Państwo przepisy na podlaskie przystawki, zupy, dania główne, dodatki oraz pyszne ciasta i desery. Zachęcamy...
Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla kuchni polskiej. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw stanowiących zarówno część historii i kultury polskiej, jak i tych współczesnych, nowoczesnych, w których rozsmakowali się Polacy w ostatnich czasach. W tej książce poznacie Państwo przepisy na przetwory z owoców, warzyw i...
Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla regionu Śląska. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw, które przygotowywało wiele pokoleń Polaków z tego regionu. Stanowią one część jego historii i kultury. Poznacie Państwo przepisy na śląskie przystawki, zupy, dania główne, dodatki oraz pyszne ciasta i desery. Zachęcamy Państwa...
Religia, literatura i historia to części składowe wiedzy judaistycznej. Przewodnik judaistyczny bez wielkiego mozołu i zachodu zapozna czytelnika z głównymi zasadami wiary i żydowskimi zwyczajami religijnymi, jak również z najznakomitszymi dziełami literatury żydowskiej. Książka dzieli się na dwie części: I. Literatura (omawia poszczególne księgi biblijne i Talmud a także literaturę żydowsko-arabską)...
Praktyczny, bogato ilustrowany zdjęciami poradnik - porady doświadczonego trenera, jak mieć zgrabną sylwetkę dzięki ćwiczeniom i odpowiedniej diecie. Skuteczne ćwiczenia opisane krok po kroku (pozycja wyjściowa, wykonanie ćwiczenia, oddychanie, dodatkowe uwagi trenera), wskazówki dotyczące diety wyszczuplającej oraz przepisy na zdrowe i smaczne śniadania, dania główne, desery i sałatki (np. faszerowaną...
DANIA Z DROBIU . Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla kuchni polskiej. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw stanowiących zarówno część historii i kultury polskiej, jak i tych współczesnych, nowoczesnych, w których rozsmakowali się Polacy w ostatnich czasach. W tej książce znajdziecie Państwo wiele wariantów przyrządzenia...
Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla kuchni polskiej. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw stanowiących zarówno część historii i kultury polskiej, jak i tych współczesnych, nowoczesnych, w których rozsmakowali się Polacy w ostatnich czasach. W tej książce poznacie Państwo przepisy na dania mięsne przygotowane z cielęciny,...