Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla regionu Mazowsza. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw, które przygotowywało wiele pokoleń Polaków z tego regionu. Stanowią one część jego historii i kultury. Poznacie Państwo przepisy na mazowieckie przystawki, zupy, dania główne, dodatki oraz pyszne ciasta i desery. Zachęcamy...
Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla regionu Małopolski. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw, które przygotowywało wiele pokoleń Polaków z tego regionu. Stanowią one część jego historii i kultury. Poznacie Państwo przepisy na małopolskie przystawki, zupy, dania główne, dodatki oraz pyszne ciasta i desery. Zachęcamy...
Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla regionu Kresów Wschodnich. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw, które przygotowywało wiele pokoleń Polaków z tego regionu. Stanowią one część jego historii i kultury. Poznacie Państwo przepisy na kresowe przystawki, zupy, dania główne, dodatki oraz pyszne ciasta i desery. Zachęcamy...
Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla regionu Wielkopolski. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw, które przygotowywało wiele pokoleń Polaków z tego regionu. Stanowią one część jego historii i kultury. Poznacie Państwo przepisy na wielkopolskie przystawki, zupy, dania główne, dodatki oraz pyszne ciasta i desery. Zachęcamy...
Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla regionu Kujaw. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw, które przygotowywało wiele pokoleń Polaków z tego regionu. Stanowią one część jego historii i kultury. Poznacie Państwo przepisy na kujawskie przystawki, zupy, dania główne, dodatki oraz pyszne ciasta i desery. Zachęcamy Państwa...
Poradnik zawiera esencję wiedzy o sadownictwie amatorskim. Znajdziemy tu niezbędne informacje pomocne przy planowaniu, sadzeniu oraz pielęgnowaniu naszego sadu. Dopełnieniem książki są charakterystyki wybranych gatunków drzew i krzewów, oraz przepisy na przetwory owocowe. Książka proponuje spojrzenie na sad jak na organizm złorzony z wielu elementów, które odpowiednio dobrane tworzą mjejsce pełne harmonii....
Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla regionu Pomorza i Kaszub. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw, które przygotowywało wiele pokoleń Polaków z tego regionu. Stanowią one część jego historii i kultury. Poznacie Państwo przepisy na pomorskie i kaszubskie przystawki, zupy, dania główne, dodatki oraz pyszne ciasta...
Oddajemy w Państwa ręce pierwszą książkę kucharską, która w całości poświęcona została kulinarnym zwyczajom regionu świętokrzyskiego. W tej absolutnie unikalnej pozycji zebraliśmy przepisy, które naszym zdaniem najbardziej przybliżają tradycje świętokrzyskiej kuchni. Kuchnia świętokrzyska to nie tylko potrawy gotowane w wiejskich domach według starych receptur przekazywanych z pokolenia na pokolenie....
Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla regionu Warmii i Mazur. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw, które przygotowywało wiele pokoleń Polaków z tego regionu. Stanowią one część jego historii i kultury. Poznacie Państwo przepisy na warmińskie i mazurskie przystawki, zupy, dania główne, dodatki oraz pyszne ciasta i...
Publikacja dotyczy okresu 2007–2013 i opisano w niej: źródła finansowania polityki spójności, przesłanki i cele polityki spójności, proces projektowania wydatkowanych środków w wymiarze strategicznym, zasady przygotowywania i zatwierdzania programów operacyjnych, aspekty finansowe procesu wdrażania funduszy strukturalnych w państwach członkowskich, ogólne zasady zarządzania, monitorowania, kontroli...